Azi avem…stiri

In Calabasas (nici o legatura cu procesul Domnului Remes), adica in California, primaria si-a propus ca pana la finalul acestui an sa recicleze 75% din deseurile rezidentiale (pana acum au ajuns la 60%). Cum vor asta? Pai simplu: reciclabilele se predau gratis de catre proprietari, ei platind doar pentru deseurile amestecate (detalii aici).

Pe de alta parte, in Florida, Waste Management Co impreuna cu Recyclebank da rezidentilor cupoane cu puncte, in functie de cantitatile de reciclabile predate, cupoane cu care locuitorii isi pot cumpara…iaurt :)…dar si discount-uri in magazine si restaurante. Asa zice FloridaToday.com.

In Liberia (langa Monrovia), tocmai s-a finalizat constructia primului depozit modern de deseuri solide, o investitie de 25 mil USD. Dezvoltat de o companie ghaneza, cu finatare publica si de la Banca Mondiala, proiectul va fi predat spre administrare primariei din Monrovia (care, apropo, detine o companie: Monrovia City Corporation). Detalii aici. Poate vin si pe la noi. Sa zicem la…Craiova? Sau la Braila?

Liberia, Liberia…unde esti tu sa ne inveti cum se fac licitatiile…???

Mai vreti stiri? O sa mai aducem…

Nu mai vreti? O sa mai aducem… :)

Cu bine! Reciclati!