cover comunicat

Aplicatia care curata Romania de deseuri! „Let’s Do It, Romania!” lanseaza prima campanie de strangere de fonduri pentru o cauza ecologica din Romania!

cover-comunicat

Sursa: PRO TV

Dupa ce a reusit sa implice 1 milion de voluntari in cea mai mare miscare sociala din tara, echipa Let’s Do It, Romania! face urmatorul pas in curatarea Romaniei de deseuri. Sustinatorii campaniei sunt invitati sa doneze pe Indiegogo.com pentru aplicatia si platforma software “Let`s Do It!”.

“Aplicatia “Let`s Do It!” te ajuta sa marchezi pe harta oricand, orice deseu intalnit in oras sau in natura pentru ca, apoi, sa fie transformata intr-o sesizare catre autoritatile in masura sa o curete. Echipa “Let`s Do It, Romania!” va monitoriza fiecare sesizare pentru a primi un raspuns in maximum 30 de zile, durata prevazuta de lege, iar voluntarul va primi constant mesaje cu statusul sesizarii, pana cand zona este curatata. Astfel, vrem sa incurajam romanii din intreaga tara sa ia initiativa ori de cate ori gasesc deseuri ilegale, printr-un instrument prietenos si usor de folosit, care raspunde intrebarii: ce pot face eu, ca cetatean, ca sa curat Romania de deseuri?” a declarat Anca Banita, Communication Manager “Let`s Do It, Romania!”.

Pentru a crea aplicatia, echipa “Let`s Do It, Romania!” a realizat un parteneriat cu compania de software QUALITANCE, care va dona cate un euro pentru fiecare euro donat de societatea civila. Pentru a acoperi suma de bani necesara, romanii sunt invitati sa doneze pe platforma de crowdfunding Indiegogo.com la acest link pentru a strange 36 170 de dolari, suma care include atat costuri de dezvoltare si lansare a aplicatiei si platformei, cat si costurile campaniei de crowdfunding.

Cum functioneaza aplicatia

app process infographic_ro-02

Realizarea unei astfel de aplicatii de mobil, care are in spate 2 platforme online, Harta Deseurilor si Registrul de sesizari catre autoritati, cu toate informatiile despre coordonatele GPS ale fiecarei autoritati publice locale din Romania, presupune un efort logistic si financiar pe masura. Vrem sa punem la punct un sistem complet, usor de utilizat si care functioneaza perfect, pentru ca cetatenii Romaniei sa aiba increderea ca solicitarea lor primeste un raspuns si motivatia de a actiona atunci cand descopera o zona poluata cu deseuri. Pentru ca acest lucru sa devina posibil, avem nevoie de donatiile voastre, ale voluntarilor “Let`s Do It, Romania!”, care ati crezut in noi inca de la inceput. Haideti sa ne unim din nou pentru o cauza comuna!” a declarat Andrei Cosuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!”

Campania de crowdfunding continua timp de 40 de zile, iar fondurile stranse vor fi destinate dezvoltarii aplicatiei “Let`s Do It!” in Romania, pentru a fi preluata, in viitor, si de alte tari din „Let`s Do It, World!”, comunitatea internationala care a implicat pana in prezent 112 tari si 11 milioane de voluntari pentru o planeta curata.

Daca vrei sa te implici in campania de crowdfunding “Let`s Do It, Romania!”, iata ce poti face:

• Doneaza pe Indiegogo.com la acest link si alege-ti cadoul eco preferat!
• Trimite mesajul familiei tale, colegilor si prietenilor tai si invita-i sa ne sustina!
• Da “join” evenimentului de pe Facebooksi invita-ti prietenii si familia sa sustina cauza!
• Da “share” evenimentelor si postarilor “Let`s Do It, Romania!” pe Social Media: Facebook, Twitter, Linkedin

Toate detaliile despre campanie se regasesc pe site-ul Indiegogo.com.

Hai sa curatam lumea impreuna! Let`s Do It!

Din aceeasi categorie:

FoodKeeper – aplicatia de mobil care ne ajuta sa reducem risipa alimentara

S-a lansat aplicatia de mobil care ne va ajuta sa monitorizam deseurile marine

Un colector din India ajuta „culegatorii de deseuri” sa devina antreprenori