Te-ai intrebat vreodata cine poate face diferenta?  Cine poate schimba viitorul?

Da, si noi credem ca fiecare dintre noi. Dar pentru ca asta suna cam … ambiguu, am hotarat sa incepem de undeva la modul concret. Credem ca cel mai usor de implicat sunt copiii si tinerii de azi (si, de-altfel, ei vos fi si principarii beneficiari). Bine-nteles, vorbim despre o comunitate sanatoasa, cu iarba mai verde, trotuarele mai curate si deseurile puse acolo unde le este locul.

Asadar, hai sa incepem de pe bancile scolii!  Credem cu tarie ca scolile pot fi o solutie REALA in rezolvarea problemei deseurilor in Romania. O problema atat de mare se rezolva doar cu determinare si consecventa. Si cine poate fi mai determinat decat peste 3 milioane de copii si adolescenti care actioneaza la unison? Daca vreti sa ne sprijiniti in acest efort, contactati-ne aici.

De altfel, in septembrie 2011, am lansat impreuna cu Asociatia Recolamp – sustinuti de Ministerul Mediului si Padurilor si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului – un program de colectare selectiva a deseurilor reciclabile din institutiile de invatamant preuniversitar –  “Coltul Verde din Scoala mea”. Mai multe detalii despre acest program puteti gasi pe site-ul oficial al programului.

Lansare Coltul Verde in Scoala Mea

Dar cum “cu o floare nu se face primavara”, nu ne oprim aici si sigur avem nevoie de ajutorul Dumneavoastra. Si, in plus, cate programe CSR atat de ambitioase mai stiti in Romania??? :)

Sa recapitulam: 3 milioane de elevi, 6 milioane de parinti, cateva sute de mii de cadre didactice…. Semnificativ, nu?