Ce facem cu PET-urile?

Ambalajele PET pot fi reutilizate. Am găsit multe idei interesante, însă azi am selectat două exemple care cu siguranţă vă vor atrage atenţia.

Anul trecut, în Nigeria a fost construită o casă din PET-uri. Ambalajele sunt umplute cu nisip sau deşeuri din materiale de construcţie şi devin astfel nişte cărămizi foarte rezistente. Un astfel de proiect este unul ieftin, prietenos cu natura şi chiar rezistent la cutremure şi la gloanţe.

nigeria plastic bottle house1.jpg.492x0 q85 crop smart

PET-urile pot înlocui şi ghivecele cu flori. Şi aici nu ne referim la ghivecele cu muşcate de pe balcon, ci la ghivecele din grădini verticale. Dacă vreţi să aflaţi cum puteţi face o astfel de grădină, găsiţi un ghid aici.

bottle garden 11

Dacă nu reutilizăm PET-urile, atunci trebuie să le colectăm selectiv. Pentru ca acest lucru să fie făcut cât mai eficient, ambalajele din plastic din care bem apă sau sucuri, trebuie compactate. Astfel, aceste ambalaje ocupă mai puţin spaţiu în pubelă şi pot fi colectate cât mai multe. Că tot veni vorba, cel mai probabil aţi văzut deja noile ambalaje PET de 0.5l de la Dorna. Ei bine, acestea sunt foarte uşor de compactat şi deci mai simplu de colectat selectiv. Ne plac iniţiativele de acest tip şi le încurajăm!

close up of man holding full plastic water bottle 28243

Si …fashionisti (sic!)

Si, daca tot zicea Luiza ca se poate face arta din flori…(ceea ce nu e neaparat reciclare, ci mai degraba 0 utilizare alternativa…dar, in fine, asta conteaza mai putin!) si fiindca e aproape weekend, uite ca si inginerii stie sa face (sic!) arta din deseuri. Nu e greseala de scriere, daca doriti sa revedeti referinta, iat-o aici.

Vorbim acum despre Steven Rodrig, un electronist american de origine cubaneza care, intr-o buna zi, a descoperit ca din placile de circuite integrate pe care le mestereste el se pot face chestii….surprinzatoare. Ca tot veni vorba de fashioniste, iata niste exemple:

Mai multe creatii de-ale lui Rodrig puteti gasi pe site-ul lui, www.pcbcreations.com. Despre Steven Rodrig, site-ul Ecofriend.com scrie ca: “In incercarea de-a salva milioane de placi defecte de circuite integrate de la groapa de gunoi – unde ar sta cateva mii de ani – designerul si tocilarul ecologist Steven Rodrig concepe opere de arta care pot sa va innobileze sufrageria.” (traducere aproximativa)

Weekend-ul asta se anunta frig. Daca va cautati o indeletnicire de interior, poate va inspira ceva din ceea ce face Steven…

Weekend placut si calduros!

 

Pentru fashioniste

A fi eco nu inseamna numai sa separi deseurile, sa stingi lumina atunci cand nu mai ai nevoie de ea sau sa nu lasi apa sa curga prea mult.

Cand esti verde apreciezi intoarcerea la natura, mancarea preparatele din ingrediente naturale, un suc proaspat, facut in casa si chiar hainele si accesoriile handmade sau din materiale reutilizate.

Fashionistele stiu cat este de important ca tricoul pe care il porti, brosa, colierul sau bratara cu carea te-ai accesorizat, sa fie unice. Asta pentru ca fiecare femeie vrea sa se simta unica si nu o copie sau un rezultat al unui trend de-o vara.

Apropo de lucruri unice, v-ar placea sa purtati pantofi sau accesorii realizate integral din flori? Am redescoperit zilele acestea fotografiile lui Michel Tcherevkoff.

79116 shoes2

Este vorba evident de un exercitiu de imaginatie, insa este unul cu adevart unic si mai mult decat fermecator. Si asta pentru ca florile sunt fragile, naturale si poarta cu ele atatea simboluri.

6micheltchferevkoff7

Colectia de accesorii Shoe Fleur s-a nascut in momentul in care Michael si-a dat seama ca o frunza folosita intr-o sedinta foto seamana cu un pantof.

Veti spune probabil ca fotografiile sunt complet editate. Lucrurile sunt mult mai complicate iar editarea este doar o etapa dintr-un proces mai complex.

40736 123083044411635 108087669244506 112953 6761992 n

39953 108293985890541 108087669244506 52961 2301437 n

Rezultatul este urmatorul:

shoefleur by michel tcherevkoff 8

shoefleur by michel tcherevkoff 1

420a52983649f2145c99e271e01b023b

Jungla urbana

Termenul de jungla urbana este foarte des folosit. De cele mai multe ori se refera la agitatia din oras, la ideea ca fiecare om se lupta pentru propria existenta. Insa jungla se poate referi si la o forma de arta urbana…verde.

moss graffiti diy

Este vorba despre graffitti realizat cu muschi de padure. Pictura cu muschi este nu doar mai prietenoasa cu mediu, dar reuseste sa aduca natura si culoare printre cladirile gri si strazile aglomerate.

6a010536f1c9e7970c011168918160970c 800wi

Aici puteti vedea o galerie de 20 de opere de arta verde.