AcademiaDeMediu.ro este o platformă e-learning de mediu și sustenabilitate dezvoltată de Asociația ECOTECA care asigură previzualizarea și accesarea – gratuită sau contra cost – de cursuri și resurse pe diferite teme de mediu, furnizate de organizații civice, companii, instituții de învățământ, autorități și experți.

Cursurile din Academia de Mediu acoperă domenii diverse din categoria sustenabilității:

🌍  Schimbări climatice;

🌍  Protecția mediului înconjurător;

despre

🌍  Capital natural (păduri, biodiversitate, apă, resursele subsolului);

🌍  Gestionarea deșeurilor;

🌍  Calitatea aerului;

🌍  Mobilitate sustenabilă;

🌍  Achiziții publice verzi;

🌍  Economie circulară;

🌍  Eficiență energetică;

🌍  Legislație (pentru toate subiectele de mai sus);

🌍  Managementul datelor de mediu;

🌍  Educație de mediu.

Academia de Mediu înseamnă:

🍀 Cursuri, studii și analize despre mediu, legislația din domeniul mediului, cunoștințe generale despre mediul înconjurător, industria protejării mediului.

🍀 Date și exemple solide pentru a înțelege problemele de mediu și soluțiile la acestea; resursele necesare pentru ca experții, tutorii, profesorii, trainerii, consultanții, responsabilii de sustenabilitate să-și poată prezenta ușor cunoștințele pe o platformă accesibilă, prietenoasă, interactivă.

🍀 Instrumente de învățare accesibile, moderne, interactive, inteligente.

🍀 Un cadru de colaborare participativ, între experți și învățăcei, între mai multe tipuri de organizații și subiecte de interes din domeniul mediului și al sustenabilității.

🍀 Acces rapid și ușor, pentru publicul doritor să acceseze cursurile sau acces dedicat unui anumit grup pentru învățare în cadru restrâns.

🍀 Flexibilitate, accesibilitate și deschidere spre colaborare, în unicul scop de a facilita transferul de cunoștințe de mediu spre cât mai mulți specialiști și decidenți.

Accesează platforma aici.

Parteneri

ecoteca