Piramida deseurilor ro

Sursa: prevenireambalaje.ro

Este un proiect care promovează prevenirea, reducerea, colectarea separată și reciclarea în cadrul companiilor și instituțiilor din București, în deplină conformitate cu preocupările lor privind mediul și mai ales, cu responsabilitățile care le revin potrivit legii.

În cadrul acestui proiect spriinim organizațiile în implementarea unui sistem unitar de colectare separată a următoarelor categorii de deșeuri:

♻️ hârtie/carton,
♻️ plastic,
♻️ sticlă,
♻️ metal,
♻️ becuri si neoane,
♻️ baterii,
♻️ deșeuri de echipamente electrice și electronice,
♻️ tonere și cartușe

Nu putem ignora că la birou petrecem o mare parte din zi, timp în care generăm multe deșeuri reciclabile. Dacă vrei și tu să lucrezi într-un birou eco, dă-ne un telefon  sau un email, stabilim o întâlnire și vom parcurge împreună următoarele etape:

  1. Dianoză/Audit pentru determinarea necesităților privind infrastructura de colectare (recipiente, frecvență de ridicare deșeuri);
  2. Stabilirea calendarului de implementare și monitorizare
  3. Identificarea colectorilor autorizați pentru fiecare tip de deșeu generat în cadrul organizației
  4. Implementarea infrastructurii de colectare;
  5. Informarea și instruirea angajaților;
  6. Lansarea oficială a programului – evenimente interne/ publice;
  7. Preluarea separată a deșeurilor cu ajutorul partenerilor noștri;
  8. Sprijin în realizarea rapoartelor legale pentru autoritățile de mediu;
  9. Monitorizarea continuă a derulării programului.

Un astfel de program funcționează printr-o combinație de procese interne, eforturi de informare a angajaților și selectare atentă a partenerilor care preiau deșeurile pentru reciclare. După inițiere și mici reglaje, rezolvăm pentru totdeauna o problemă de mediu, fără eforturi semnificative și cu un impact vizibil asupra imaginii interne și externe a organizației.

Nu inventăm roata, alții fac asta de mulți ani. Iată, de exemplu, programul WRAP face asta în Marea Britanie, Air France face asta chiar și în aeronave. Orice cautare pe google va returnează mii de exemple similare… Ca întotdeauna, România are specificul ei, însă impreună putem găsi soluții pentru a descoperi și depăși orice obstacole în calea colectării separate a deșeurilor. Trebuie doar să începem de undeva.

PS: Este un program centrat pe colectarea separată a deșeurilor , unul dintre primele noastre proiecte. Datorită lui am cunoscut mulți oameni cu care colaborăm acum și am căpătat dependența de proiecte cu impact măsurabil. Cu ECOffice a început Colecția noastră verde.🙂

prevenire deseuriredu

 

Refolosirereciclare