Este un program centrat pe colectarea separată a deșeurilor , unul dintre primele noastre proiecte. Datorita lui am cunoscut multi oameni cu care colaboram acum si am capatat dependenta de proiecte cu impact masurabil. Cu ECOffice a inceput colectia noastra verde.

Piramida deseurilor ro

Sursa: prevenireambalaje.ro

ECOffice – colectare deseuri la birou

Este un proiect care promoveaza colectarea separată si reciclarea in cadrul companiilor si institutiilor din Bucuresti. In cadrul acestui proiect ajutam la implementarea unui sistem unitar de colectare a urmatoarelor deseuri: hartie/carton, plastic, sticla, metal, becuri si neoane, baterii, echipamente electrice, tonere si cartuse.

Nu putem ignora ca la birou petrecem o mare parte din zi, timp in care generam multe deseuri reciclabile. Daca vrei si tu sa lucrezi intr-un birou eco, da-ne un telefon sau un email, stabilim o intalnire si vom parcurge impreuna urmatoarele etape:

  1. Audit pentru determinarea necesitatilor privind infrastructura de colectare (recipiente, frecventa de ridicare deseuri);
  2. Stabilirea calendarului de implementare si monitorizare;
  3. Informarea si instruirea angajatilor;
  4. Implementarea infrastructurii de colectare;
  5. Lansarea oficiala a programului – evenimente interne/ publice;
  6. Preluarea separată a deseurilor cu ajutorul partenerilor nostri;
  7. Monitorizarea continua a derularii programului.

Un astfel de program functioneaza printr-o combinatie de procese interne, eforturi interne de informare a angajatilor si selectare atenta a partenerilor care preiau deseurile pentru reciclare. Dupa initiere si mici reglaje, rezolvam pentru totdeauna o problema de mediu, fara eforturi semnificative si cu un impact vizibil asupra imaginii interne a organizatiei.

Nu inventam roata, altii fac asta de multi ani. Iata, de exemplu, programul WRAP face asta in Marea Britanie, Air France face asta chiar si in aeronave. Orice cautare pe google va returneaza mii de exemple similare… Ca intotdeauna, Romania are specificul ei, insa impreuna putem gasi solutii pentru a descoperi si depasi orice obstacole in calea colectarii selective a deseurilor. Trebuie doar sa incepem de undeva.