Suntem un ONG verde, printre primele ONG-uri verzi din România (activ din 2010) și printre puținele ONG-uri specializate în managementul deșeurilor, economie circulară și impact climatic.

  • Ne ocupăm de toate aspectele tehnice ale gestionării deșeurilor (legislaţie, proceduri, module de operare, management date și transparență);
  • Ne implicăm în politici publice privind impactul climatic, economia circulară și administrarea corespunzătoare a deșeurilor (inclusiv amendarea legislatiei din domeniu);
  • Oferim sprijin organizațiilor publice și private în administrarea conformă a deșeurilor, gestionarea datelor privind sursele de emisii de carbon, dezvoltând programe de responsabilitate socială axate pe managementul deșeurilor și alte surse de emisii de carbon.
  • Avem programe special dedicate specialiștilor din domeniul protecției mediului, inclusiv studenți care se specializează în protecția mediului și sustenabilitate, sprijinim facultățile să-și organizeze propriile proceduri privind gestionarea deșeurilor prin viitori specialiști (studenți) astfel încât aceștia să poată dobândi, pe durata studiilor, abilitățile și cunoștințele tehnice necesare privind gestionarea deșeurilor.
  • În același timp, redactăm articole tehnice privind managementul deșeurilor și tranziția climatică (de ex. legislație națională, directive și regulamente europene, bune practici și benchmark-uri internaționale managementul etc) în secțiunea blog, calibrate pentru stakeholderii relevanți (parteneri din industria deșeurilor, companii, consultanți de mediu, voluntari, autorități locale, instituții de învățământ, oameni pasionați de protecția mediului) și distribuim aceste articole și alte informații relevante pe paginile noastre oficiale de social media.

În cei 13 ani de activitate am implementat atât proiecte cu finanțare europeană cât și privată,  în parteneriat cu instituții publice, institutii de învățământ, companii și „actori” importanți din industria deșeurilor.

Credem în puterea exemplului și în gesturile mici care fac diferența. Schimbarea înseamnă mai mult decât cuvinte, înseamnă idei care se transformă în fapte, înseamnă voință, persistență si muncă. Înseamnă o colecție de fapte, activități și entuziasm. O COLECȚIE DE VERDE.

Si pentru că uneori ne este dificil să ajungem la VERDE, am ales să ne ocupăm în primul rând de deșeurile care-l acoperă.  Iată doua dintre proiectele noastre: Eco LOCAL si ECOffice. Pe lângă asta, mai scriem pe blog, stam cu ochii pe legislatia deșeurilor, directivele și regulamentele europene…

Pe scurt, misiunea Asociației Ecoteca constă în informarea, educarea și sprijinirea cetățenilor (persoane fizice și organizații) privind prevenirea, reducerea, colectarea separată și gestionarea corespunzatoare a deșeurilor dar și în asigurarea tranziției la economia circulară și reducerea impactului climatic.