Reporting Climate Editia II V2 KV V2 Fara Sponsori

Ce este Reporting Climate 

Reporting: Climate – Academia de mediu pentru jurnaliști este un program creat de Asociația ECOTECA în parteneriat cu GRF+, pentru a sprijini consolidarea unei comunități de jurnaliști pregătiți sa trateze teme complexe legate de mediu, climă și sustenabilitate, pentru a susține dezvoltarea jurnalismului de mediu în România și o mai bună informare a publicului cu privire la aceste subiecte.

Pentru cine este

În Academie se pot înscrie jurnaliști și creatori de conținut care abordează subiecte de mediu și sustenabilitate în conținutul pe care îl dezvoltă în social media și care pot crește nivelul de conversație și conștientizare asupra unor subiecte relevante pentru publicul general.

Ediția 2024 Reporting: Climate deschide programul la nivel național. Prin sesiuni de învățare offline și online, participanți din toată țata vor avea acces la resurse curatoriate și informații valoroase direct de la experți de mediu, jurnaliști și antreprenori.

Impactul programului

Studiul BARES – Barometrul României Responsabile, realizat de către Cult Market Research și GRF+ în 2023 arată că:

  • Ecologia și grija față de mediu se află pe locul 2 în topul intereselor românilor
  • În ceea ce privește interesul pentru ecologie, cel mai înalt nivel îl reprezintă așteptarea românilor ca marile companii să se implice cu adevărat în responsabilitatea față de mediu prin crearea de produse și servicii sustenabile și accesibile (medie 8,39)

Jurnalismul de mediu bazat pe informații corecte, complete și de actualitate poate fi soluția pentru provocările de care se lovește publicul în a înțelege și conștientiza probleme reale de mediu și sustenabilitate. Astfel pot fi combătute fenomene de tip fake news sau greenwashing, și accesibilizate subiecte complexe frecvent transmise în termeni mult prea tehnici, în permanență schimbare sau reajustare la indicatori de tip legislativ sau economic.

Reporting: Climate își propune să vină în sprijinul jurnaliștilor și a creatorilor de conținut cu informații și resurse de specialitate relevante pentru a aprofunda subiectele de mediu și sustenabilitate.

Structura programului Reporting: Climate 2024

A doua ediție Reporting: Climate este organizată în 4 module tematice care se desfășoară în perioada iunie-noiembrie 2024, fiind susținute de 15 experți de mediu și jurnaliști cu experiență relevantă din domeniu.

Fiecare modul este compus din două sesiuni de învățare – un eveniment fizic ce va avea loc în București și un masterclass online, accesibil jurnaliștilor și creatorilor de conținut din țară interesați să acopere subiecte de mediu în publicații locale sau pe paginile lor de social media. Astfel, programul va aduce resurse valoroase și în comunități care nu au avut acces la conținut curatoriat din domeniul sustenabilității.

Calendarul modulelor:

  • Reciclare – 20 iunie 2024 (sesiune offline) & 26 iunie 2024 (sesiune online)
  • Managementul apei – septembrie 2024
  • Eficiență energetică – octombrie 2024
  • Economie circulară – noiembrie 2024

Cum te poți înscrie în program

Participarea în Reporting: Climate este gratuită pentru jurnaliștii și creatorii de conținut selectați, iar înscrierea pentru modulele programului se poate face, în limita locurilor disponibile, prin completarea formularului de înscriere aici.

Organizatori și Parteneri

Programul Reporting: Climate – Academia de jurnalism de mediu este organizat de Asociația Ecoteca și GRF+ și sprijinit de BCR, în calitate de partener fondator, alături de Coca-Cola HBC România cu rol de partener de ediție. Modulul de “Reciclare” este susținut de Eco-X și RetuRO SGR.

Despre Asociația ECOTECA

Asociația ECOTECA este o organizație neguvernamentală specializată în managementul corespunzător al deșeurilor. Are o experiență de 12 ani în politici publice, consultanță în managementul deșeurilor și în implementarea de proiecte de gestionare a deșeurilor din fonduri europene, private (provenite de la companii) sau fonduri naționale.

Despre GRF +

Afiliat exclusiv pentru România al rețelei globale Ketchum din 2012, GRF+ este o agenție de comunicare ce dezvoltă campanii de marketing integrate PR-driven, extinzându-și capabilitățile în zona digitală, strategie și servicii de creație, CSR și sustenabilitate, advocacy, public affairs, influencer marketing, evenimente, sports marketing. Misiunea GRF+ este realizarea campaniilor și dezvoltarea de proiecte cu impact maxim în business și în societate.

***

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați:

GRF+, Irina Ghidarcea, irina.ghidarcea@grf.plus, +40 761 61 5656

Asociația ECOTECA, Raul Pop, raul@ecoteca.ro