Te-ai întrebat vreodata cine poate face diferența?  Cine poate schimba viitorul?

Da, și noi credem că fiecare dintre noi. Dar pentru ca asta sună cam … ambiguu, am hotărât să începem de undeva la modul concret. Credem că cel mai ușor de implicat sunt copiii si tinerii de azi (și, de-altfel, ei vor fi și principarii beneficiari). Bine-nțeles, vorbim despre o comunitate sănătoasă, cu iarba mai verde, trotuarele mai curate și deșeurile puse acolo unde le este locul.

Asadar, hai să începem de pe băncile scolii!  Credem cu tărie ca școlile pot fi o soluție REALĂ în rezolvarea problemei deșeurilor în Romania. O problemă atat de mare se rezolva doar cu determinare și consecventa. Și cine poate fi mai determinat decât peste 3 milioane de copii și adolescenți care acționează la unison? Daca vreți să ne sprijiniți în acest efort, contactați-ne aici.

De altfel, în septembrie 2011, am lansat împreună cu Asociația Recolamp – susținuți de Ministerul Mediului și Pădurilor și de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului – un program de colectare separată a deșeurilor reciclabile din instituțiile de învățământ preuniversitar –  “Colțul Verde din Școala mea”. Mai multe detalii despre acest program puteți găsi aici.

recolamp lansare

Lansare Colțul Verde în Școala Mea

Dar cum “cu o floare nu se face primavară”, nu ne oprim aici și sigur avem nevoie de ajutorul Dumneavoastră. Și, în plus, câte programe CSR atât de ambițioase mai știți în România??? :)

Să recapitulăm: 3 milioane de elevi, 6 milioane de părinți, câteva sute de mii de cadre didactice…. Semnificativ, nu?