Pentru ca:
– dezvoltarea societatii civile este foarte importanta pentru rezolvarea unor probleme presante,  iar acest lucru depinde uneori de un spaţiu de lucru adecvat care, de [cele mai] multe ori, lipseste.
– companiile,  ONG-urile  şi instituţiile  publice  au  dificultăţi  în  a comunica eficient între ele; chiar si comunicarea între ONG-uri  este  redusă.  Proiectele  lor  sunt disparate si impactul, astfel, redus.

Centrul de resurse pentru ONG-uri  a fost conceput pentru a fi:

– un spaţiu de lucru adecvat în care ONG-urile să-şi deruleze propriile proiecte;
– un loc de întâlnire şi dialog între parteneri:  facilitează comunicarea şi cooperarea ONG-urilor intre ele;
– un element motivator pentru dezvoltarea de  reţele noi  şi dialogul  cu autorităţile publice, media, mediul de afaceri.

La lansarea sa, Centrul de resurse a constat intr-un spatiu fizic (o sala de conferinte) organizat si dotat pentru a gazdui pana la 40-45 participanti, asezati la 26 pupitre + scaune, dispunand de  15 dulapioare cu cheie (pt depozitare), Internet wireless, videoproiector, televizor, white board, flip chart, avizier, etc. Pentru realizarea acestui proiect, ECOTECA a beneficiat de sprijinul  Asociatiei Recolamp. In luna noiembrie 2011, insa finantarea pentru acest proiect a fost finalizata iar Centrul a fost inchis.