Ajută-ne să reciclăm în sectorul 2! Colectează separat deșeurile și natura îți va mulțumi! Cetățenii au obligația legală să colecteze separat deșeurilor generate în gospodărie, conform OUG 92/2021, Legii 101/2006.

Acum poți colecta în sectorul 2 separat, pe 5 fracții.  Caută containerele colorate și începe colectarea separată:

 1. Hârtie și carton în pubela ALBASTRĂ (cărți, reviste, ambalaje din hârtie, cutii de lapte etc)
  1 tonă de hârtie reciclată înseamnă 15 copaci salvați. Dacă reciclăm hârtia, reducem tăierea pădurilor și protejăm plantele și animalele din pădure.
 2. Plastic și metal în pubela GALBENĂ (caserole, pungi, cutii conservă, folie, PRESATE! etc)
  Din 10 sticle de plastic reciclate se poate fabrica un tricou. Prin reciclarea acestor materiale, reducem poluarea, energia necesară pentru producerea de noi obiecte și protejăm animalele (pești, păsări, broaște țestoase etc).
 3. Sticlă în pubela VERDE (sticle, borcane)
  Ajunsă la gropile de gunoi, sticla nu se degradează niciodată! Sticla se poate recicla la infinit!
 4. Deșeuri menajere (reziduale) în pubela NEAGRĂ (absorbante, scutece, oase, alte resturi etc)
  Deșeurile menajere nu se pot recicla. Dacă sunt colectate corespunzător, putem reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător și asupra sănătății noastre.
 5. Biodeșeuri (Deșeuri biodegradabile) în pubela MARO(resturi de fructe și legume, frunze etc)
  Prin reciclarea biodeșeurilor, reducem cantitatea de deșeuri trimise la groapa de gunoi și contribuim la îngrășarea naturală a solului. Materialul obținut -compost- poate fi folosit ca îngrășământ pentru florile din casă sau pentru solul din grădina ta, a blocului sau a școlii. Caută punctele de compostare din sectorul 2 pe academiadecompost.ro.

DE REȚINUT! Chiar dacă reciclăm, cel mai important este să REDUCEM cât mai mult consumul de ambalaje și să cumpărăm produse VRAC, fără ambalaje (de exemplu, fructe și legume din piață). În acest mod ocrotim resursele planetei.


Sistemul Garanție – Returnare (SGR) – Intră și tu în hora reciclării

Cumperi băuturi ambalate în plastic, sticlă sau metal?

Pentru aceste ambalaje există o altă soluție de colectare separată. Să le returnezi la un  magazin (nu este obligatoriu să le returnezi la același magazin de unde ai cumpărat băuturile și nu trebuie să ai nici bonul de cumpărare).

*Atenție! Ambalajele colectate prin Sistemul Garanție-Returnare ajung mult mai curate la fabricile de reciclare și sunt mai ușor de reciclat, spre deosebire de ambalajele colectate în pubelele stradale pentru plastic/metal și sticlă.

Îți mulțumim că ne ajuți să protejăm natura!


Infrastructura de colectare separată pentru atingerea obiectivelor de reciclare a deșeurilor din Sectorul 2, Municipiul București Cod SMIS 2014+ 155727. Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Sectorul 2 al Municipiului București. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Screenshot 2024 06 03 161347