”Poo Bus” – Primul autobuz alimentat cu fecale, introdus pe strazile din Marea Britanie

In timp ce in aceste zile in Bucuresti se testeaza un autobuz electric, britanicii lanseaza primul autobuz care functioneaza cu combustibil obtinut din deseuri menajere si umane.

646x404

Sursa: Adevarul

Autobuzul denumit „Poo Bus“, fiindca foloseşte resturile de la WC-urile britanicilor, a pornit la inceputul acestei saptamani in prima cursa.

Bio-Bus este alimentat cu biometan extras din deşeurile menajere preluate de la peste 32 000 de gospodarii, dar şi din canalizarea WC-urilor. Va fi operat de First West of England şi va circula în Bristol, pe o rută de 24 kilometri.

Autobuzul poate transporta 40 de persoane şi va face patru curse pe săptămână. Compania care-l operează vrea să testeze beneficiile acestuia pentru mediu, dar şi pentru economie şi intentioneaza sa introduca mai multe autobuze in traficul britanic in viitorul apropiat.

1500 de astfel de autobuze functioneaza in Suedia si 80 in Norvegia

Prima data când a fost testat în public in noiembrie anul trecut, „Poo Bus“ a circulat între Bath şi Aeroportul din Bristol, si a fost utilizat o singură dată prin centrul oraşului Bristol.

Potrivit companiei GENeco, cea care l-a construit, autobuzul ar putea contribui la o reducere a emisiilor cu 30%. El are o autonomie de 300 de kilometri.

Un plin al rezervorului poate fi făcut cu deşeurile menajere şi de la toaletele a cinci persoane. Reprezentantii companiei au decis sa introduca autobuzul in Bristol, intrucat orasul a fost desemnat in acest an Capitala Verde a Europei.

Acest autobuz nu este primul din istorie. În Suedia există 36.000 de camioane, 1.500 de autobuze şi 500 de autospeciale care funcţionează pe gaz metan extras din deşeuri menajere. De asemenea, acum cinci ani Norvegia a introdus 80 de autobuze care functioneaza cu combustibil obtinut din deşeuri alimentare.

Puteti citi si:

Prima fabrica Zero Waste din India construita printr-o tehnologie inovatoare

″Gustul″ Zero Waste: Primul restaurant fara deseuri din Marea Britanie

Un nou magazin Zero Waste a fost deschis in Franta

Studiu de caz: Kamikatsu – satul Zero Waste din Japonia