Deseuri – Obligatiile legale ale colectorului
In general, intre generatori si colectori, apare o perioada de acomodare pe masura ce unul sau celalalt doreste sa-si indeplineasca cat mai bine obligatiile legale aferente…
Deseuri electrice: Directiva 2012/19/UE, o transpunem si noi mai cu talent?
Directiva 2012/19/UE privind deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) a intrat in vigoare la data de 13 august 2012, termenul limita de transpunere in…
Compostarea deseurilor – aspecte esentiale
In articolele anterioare, va spuneam de ce este importanta compostarea deseurilor si cat este de utilizata aceasta metoda in Romania. In plus, am vazut cat de profitabile…
Cum sta Romania la capitolul compostare deseuri?
In articolul anterior, va spuneam de cateva exemple din strainatate de afaceri profitabile bazate pe compostarea deseurilor. Spuneam si ca aceasta metoda nu prezinta…
Compostarea deseurilor- o solutie ignorata
De obicei cand auzim sintagma `deseuri biodegradabile`, ne vine in gand ideea ca acestea nu reprezinta un pericol pentru mediu. Insa daca nu sunt tratate, ele devin la…
Concluziile Conferintei „Societatea Europeana a reciclarii”: Solutii pentru imbunatatirea gestionarii deseurilor in Romania
In perioada 9-10 aprilie, Asociatia Planeta Verde in parteneriat cu Asociatia Romana de Mediu (ARM) si Reteaua Europeana a Profesionistilor de Mediu (ENEP) a organizat…
Gata, si Bulgaria e mult inaintea noastra; Scrisoare Deschisa catre Ministrul Mediului
Asa cum reiese din cele mai recente statistici europene, Romania continua sa fie in coada Europei [si] la capitolul deseuri... Coalitia pentru Mediu din Romania (formata…
Colectarea selectiva in Romania – intre frauda si incompetenta
Teoretic, pana in 2015, Romania trebuie sa implementeze la nivel national, sistemul de colectare selectiva pe minim 4 fractii (hartie, plastic, metal, sticla).…