Insula Thilafushi groapa de gunoi

Fata nevazuta a insulelor Maldive

Cine ar fi crezut ca insulele Maldive, ravnite de peste 750 de milioane de turisti anual, ce aleg aceasta destinatie pentru cele mai fine plaje albe, lagune turcoaz si bungalow-uri pe apa, ascund un adevarat dezastru ecologic?

Iata ca una dintre insulele arhipeleagului, Thilafushi, aflata la doar 7 km de vestita capitala Male, a fost sacrificata de guvern, fiind transformata intr-o groapa de gunoi, la propriu. Se pare ca aceasta a fost singura solutie gasita la criza cu care s-a confruntat Male, in ceea ce priveste evacuarea deseurilor, in conditiile in care un singur turist produce pe zi 3.5 kg de gunoaie (iata si sursa).

Insula Thilafushi groapa de gunoi

Desi frumusetea acestui arhipeleag consta tocmai in pastrarea intacta a conditiilor naturale, unul dintre”coltisoarele de rai” a platit un pret extrem de mare. In prezent insula este acoperita de sticle, ambalaje din plastic, metale toxice, azbest si plumb iar imaginea este una dezolanta cu nori negri si toxici ce plutesc deasupra.

Insula Thilafushi Nu se stie daca din cauza supraincarcarii insulei, sau datorita constientizarii problemei reale, insa Guvernul a decis stoparea transportului de gunoaie pe insula Thilafushi, in schimb, acesta va fi trimis cu feribotul in India.

 

Ar fi pacat sa nu mai existe acele destinatii la care sa ravnim… ce natura creeaza, omul trebuie sa respecte..