general facebook 1280x628

Metal pentru Viitor – o platformă dedicată promovării măsurilor de economie circulară din industria metalurgică

feat image advertorial

Sursa foto: Metal pentru Viitor

Lansarea oficială a campaniei „Metal pentru Viitor” are loc azi, 3 noiembrie 2022 în cadrul conferinței digitale „Creator implicat – experiențe practice și viitorul economiei circulare” organizată pe edupedu.ro și pe canalele social media EduPedu.

Campania „Metal pentru Viitor” are drept call-to-action principal realizarea de parteneriate între companii din industrie în vederea implementării principiilor economiei circulare.

Campania „Metal pentru Viitor” este realizată de agenția WebEfektiv și include platforma metalpentruviitor.ro precum și o serie de materiale video care vor fi prezentate în continuare pe canalul Youtube Metal pentru Viitor – materiale educative care vizează informarea publicului larg despre cum ar trebui adaptat comportamentul consumatorului pentru o dezvoltare durabilă reală.

Raul Pop, cofondator Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) și Director Programe Ecoteca:

„În cadrul campaniei „Metal pentru viitor” oameni cu mare experiență în ceea ce înseamnă metalurgie și reciclare în particular, vin și explică ce este cu adevărat materialul despre care vorbim când spunem noi că facem reciclare sau circularizare, care sunt detaliile tehnologice reale ale acestui subiect; ce anume trebuie să se întâmple ca lucrurile să meargă mai departe așa cum trebuie din punct de vedere tehnologic pentru că altfel vorbim, dar nu facem.

Sursa foto: Metal pentru Viitor

Pentru mai multe informații despre campania „Metal pentru Viitor” vă invităm să urmăriți azi, 3 noiembrie 2022, între orele 15:00 -17:00, dezbaterea live „Creator implicat – experiențe practice și viitorul economiei circulare”

Pentru a vă implica activ în partea de dezbatere vă invităm să vă înscrieți prin completarea acestui formular special și astfel vă puteți auzi întrebarea adresată speakerilor, prin vocea moderatorului. Răspunsurile la întrebări / solicitări vor fi adresate în timpul conferinței, în limita timpului de LIVE sau vor fi publicate în perioada imediat următoare.

Evenimentul poate fi urmărit LIVE video pe pagina de eveniment de pe Facebook și LinkedIn Edupedu. Vă recomandăm să accesați această pagină și să confirmați paticiparea sau intenția de a participa pentru a primi notificările legate de eveniment, speakeri, teme, parteneri, updates și notificarea de începere a LIVE-ului.

În plus, pe Edupedu.ro și în secțiunea Zero Deșeuri veți putea citi principalele declarații ale speakerilor în timp real, precum și știri relevante care au reieșit din intrevențiile co-paneliștilor.

Speakerii evenimentului:

  • Barna TÁNCZOS, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor,
  • Mirona DAIA, director, politici Industriale, Ministerul Economiei, coordonator Strategia pentru Economie Circulară
  • Constantin DAMOV, președinte, Coaliţia pentru Economie Circulară (CERC)
  • Constantin APOSTOL, CEO, AS Metal (partener principal „Metal pentru Viitor”)
  • Vlad TRUȘCĂ, director operații, tranzacții, GreenPoint Management (partener principal „Metal pentru Viitor”)
  • Richard MOLNAR, manager aplicații tehnice, Linde Gaz Romania (partener principal „Metal pentru Viitor”)
  • dr. ing. Radu ȘTEFĂNOIU, decan, Facultatea de Știință și Inginerie a Materialelor, Universitatea Politehnica București
  • Raul POP, consultant, Director Programe, Asociația Ecoteca

Pentru mai multe detalii despre eveniment puteți consulta agenda conferinței aici.

 

Puteți citi și:

Aluminiul, „ambalajul nobil”, reciclabil 100% – de ce se colectează atât de greu în România

A fost aprobată Strategia națională privind Economia Circulară

OUG 31/2011 a fost modificată – Noi reglementări privind interzicerea achiziționării de la persoane fizice a metalelor feroase și neferoase

Fundația Ellen MacArthur: Pentru a reduce emisiile de CO2, industria materiilor prime trebuie să facă tranziția la economia circulară

Planul Comisiei Europene de monitorizare a progresului către economia circulară se află în revizuire – Ce a raportat România până în prezent

Raul Pop, co-fondator Coaliția pentru Economia Circulară (CERC): Urgențe și oportunități privind economia circulară

Raport Confederația Patronală Concordia – „Economia circulară în bussinessul românesc. Mic ghid de bune practici pentru o creștere durabilă